#BeKind2019

#BeKind2019

In opdracht van Gemeente Amsterdam zorgde Artifex met #BeKind2019 voor een vernieuwend en verbindend oud en nieuw in Amsterdam. Irma de Vries en Maarten van der Glas verzorgde een video mapping op de kop van java voorafgaande aan de vuurwerkshow van oud en nieuw.

Oud & Nieuw
In december reflecteren we op het afgelopen jaar en leven we toe naar het nieuwe jaar. De engelen nodigen je uit om een nieuwjaarswens te doen voor een ander. Dit kun je doen door plaats te nemen tussen de vleugels en de wens te delen via sociale media met #BeKind2019. Op 31 december om middernacht worden de nieuwjaarswensen symbolisch losgelaten in het nieuwe jaar tijdens de nieuwjaarsviering van de stad Amsterdam op de Kop van Java. Om twaalf uur ‘s nachts is er een spetterende vuurwerkshow. Vanaf het Java-eiland, de Jan Schaeferbrug en de Noordwal is het vuurwerk te bekijken.

Videokunst

Voorafgaand aan de vuurwerkshow, vanaf ca. 22.00 uur, zullen de meest markante nieuwjaarswensen vertoond worden op de Kop van Java.

Wees lief voor de stad

Artifex bedacht de campagne #BeKind2019. Lichtkunstwerken in de vorm van engelen streken neer in verschillende stadsdelen en vormden een platform waar bezoekers een nieuwjaarswens konden opnemen en delen. Bij het aftelmoment werden deze nieuwjaarswensen symbolisch de lucht in gestuurd, door middel van een kunstwerk met video mapping. Uitzending door AT5 en SBS6 en andere door Artifex gegenereerde PR zorgde voor extra zichtbaarheid van de campagne.

https://artifex.nu/case/gemeente-amsterdam#

https://www.amsterdamsdagblad.nl/uitgaan/bekind2019-engelen-strijken-neer-in-amsterdam

https://www.parool.nl/nieuws/dit-was-oud-nieuw-in-amsterdam~b38a0776/

https://www.events.nl/nieuws/amsterdam-sluit-af-met-bekind2019